Cumartesi günü bir etkinlik kapsamında Eşraf Osmanlı Mutfağını ziyaret ettik. Restoranın konumu çok merkezi hemen Florya girişinde. 2 katlı şık müstakil bir binada hizmet veriyor. Müstakil binanın avantajlarını da kullanıyorlar. İstanbulda pek kullanılmayan kuzune ile yemek pişirme imkanları da varmış. Vale hizmetleri var. Genel olarak Türk mutfağının değişik tencere yemekleri, zeytin yağlılar ve et yemekleri üzerine hizmet veriyor. Değişik şerbetler, özel çorbalar ve tatlılar menülerinde mevcut. Zeytinyağlıları beğendim. Eski usulle yapılmış talaş böreği ise mükemmeldi. Dana etinden ve malzemeden kaçılmamış. Ben biraz daha bol soğanlısını da tercih edebilirim. Yine önden gelen düğün çorbası da Eşrafın spesyalleri arasında. Tabi her yörede düğün çorbası farklı, Konyada Bamya, bizde süzme yoğurttan tereyağlı ve pirinçli yoğurt çorbası düğünlerde ikram edilir. Çorbada etten kaçılmamış, tandır etinden güzel ve besleyici bir çorba. Tatlılardan ikram edilen yoğurt tatlısı ve kadayıf da iyiydi. Yemekleri et suyunda yapmaları ve kalaylı bakırlar kullanmaları da güzel bir uygulama. Eskiden saf su ile yemek yapılmazmış genelde et suyu kullanılırmış. Bugün bu uygulamayı devam ettiren işletmeler başarılı yemeklere imza atıyor. Yaprak sarmayı sert buldum, komposto ise biraz daha yoğun olabilirdi. İkram edilen döner ise hızlı kesildiği için biraz sert ve yağı gitmişti. Ben yağlı seviyorum hemen kesilir kesilmez yemek lazım. İkramlar çok olduğu için kuzunede yapılan Ali Paşa Kebap ve Kuzu kapamadan deneyemedik maalesef. Misafirperverliğinden dolayı Metin bey ve Şef Ahmet Beye teşekkür ederim