1942’de Beyoğlu’nda başlayan Eşraf lezzetleri 9 aydır Florya’da devam ediyor. İşletmecisi Metin Uçar, yemekler ise şef Ahmet Özer’e emanet. İçeri girer girmez Osmanlı esintileri sarıyor sizi. Garsonlar fes takıyor o derece:) Ekmekler ve yoğurt kendi üretimleri. Ve istisnasız her şey kuzinede pişiriliyor. Öyle ki şefimiz doğalgazlı ocak kullanmayı dahi bilmiyormuş ☺️

Düğün çorbası yeni yeni kuzu eti yemeye başlayan beni bile kendine aşık etti. Terbiyesi, eti, lezzeti her şeyi yerinde 🙂 Ahmet şefimize göre Türk yemeklerinde iki çorba var sadece, gerisi onların taklidi: Düğün ve süzme mercimek çorbası.

Ben o patlıcan söğürmeye bittim (yoğurtlu patlıcan dersiniz siz ☺️) O közlenmiş patlıcan tadı muazzam. Normalde kuş üzümlü ve çam fıstıklı sarma sevmem ama bunu bir yedim sormayın :)Lahana sarması ise et bombası denilebilir 🙂 Talaş böreği hazır milföyden değil kendi el açmaları. Patlıcan sarılı köfte de leziz :)Kuru fasulye var ya tam ispir, yumuşacık. Döner Karadeniz usulüymüş benim damak tadıma pek uymadı aslında ;)İç pilavın güzelliği resimden belli bence. Tatlı olarak yoğurt tatlısı ve cevizli kadayıf tattım. Yoğurt tatlısı benim için anne tatlısıdır zaten. Kadayıfı da beğendim. Ayrıca şerbet ve bol meyveli hoşaf da içtik. Şerbet bana biraz şekerli geldi. Hoşaf zaten çok tercih etmediğimden sadece bir kaşık aldım.

Daha yenilecek o kadar lezzet vardı ki malesef benim midem bu kadarını alabildi;) Ama yolunuz düşerse kesinlikle içeri girin ve tabağınızı sevdiğiniz yemeklerle doldurun 🙂

Ayrıca ruh ikizimi buldum benden mutlusu olamaz:D